behandelingen / Spierontspanner
Spierontspanner

Spierontspanners worden in de esthetische geneeskunde het vaakst gebruikt in het gezicht. Het is de gelaatsverjonger bij uitstek.

De spiertjes net onder de huid in je gezicht bepalen je expressie. Als ze samentrekken, veroorzaken ze lijntjes. Als je ouder wordt, verliest de huid aan elasticiteit, waardoor die lijntjes rimpels worden. Spierontspanners zijn micro-injecties om bepaalde spiergroepen te verlammen en zo rimpelvorming tegen te gaan. Een plastisch chirurg is een specialist in de anatomie van het gezicht en weet perfect de juiste werking en ligging van al die spiertjes. Een uitstekende kennis van de anatomie is essentieel om met spierontspanners een mooi en natuurlijk resultaat te bekomen.

De beste indicatie voor spierontspanners zijn voorhoofdsrimpels, de fronszone tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes. Daarnaast behandelen we rimpels rond de neus, mondhoeken en hals. Na een grondige evaluatie van je gelaatsspieren markeren we de te injecteren zones, waarna ze met een erg fijne naald geprikt worden. Dit geeft een licht prikkelend gevoel dat snel verdwijnt. Je kan onmiddellijk het werk hervatten.

De behandelde rimpels verdwijnen volledig of worden verzacht, afhankelijk van de diepte van de rimpels en de contractiekracht van de betreffende spiertjes). Het effect van spierontspanners hangt af van de dosis en injectieplaatsen. Zo nodig of gewenst kan de dosis of plaatsing van de punten bij een volgende behandeling worden aangepast tot je volledig tevreden bent over het resultaat.

Het resultaat is meestal zichtbaar na een week en blijft tussen de 4 en 6 maanden. De spieractiviteit herstelt dan volledig.

praktisch
Duur ingreep
15 minuten
Verdoving
geen
Pijn
2/10
Hersteltijd
geen
Littekens
geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.