Vampire facelift
behandelingen / Vampire facelift
Vampire facelift

Een Vampire facelift is een cosmetische behandeling om de huid op te frissen en te verjongen. De huid wordt gladder, steviger en beter gehydrateerd, waardoor rimpels, huidverslapping en fijne lijntjes verminderen.

De ingreep is ook bekend als PRP-facelift, waarbij de afkorting staat voor plaatjesrijk plasma. De behandeling gebeurt namelijk met je eigen bloedplasma en bloedplaatjes, die we met een speciale injectietechniek inbrengen in het gezicht. Het plasma zit vol groeifactoren en voedingsstoffen. Zij helpen beschadigd weefsel te herstellen en stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. Een verdovende crème vermindert de pijnsensatie tijdens de behandeling.

Het is aangeraden om een kuur van drie behandelingen te volgen die telkens om de twee tot drie maanden plaatsvinden. Voor een optimaal resultaat herhaal je de behandeling best jaarlijks één keer. De effecten zijn na twee à drie maanden te zien en houden minstens zes tot twaalf maanden aan.

praktisch
Duur ingreep
1 uur
Verdoving
verdovende zalf
Pijn
4/10
Hersteltijd
1 week
Littekens
geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.