Meet the team

Een toegewijd team van erkende specialisten die elkaar aanvoelen en aanvullen

Om hoogkwalitatieve zorg aan te bieden, heb je hooggekwalificeerde mensen nodig. Onze artsen behoren tot de absolute top in hun vakgebied. Ze hebben elk hun eigen expertise en vullen elkaar daarom perfect aan. Jouw probleem of vraag wordt altijd in team besproken, zodat je zeker bent van de meest effectieve behandeling.

Dr Nicolas Verhelle

Als 3e generatie arts, werd het beroep als Plastisch Chirurg een missie na het beëindigen van de opleiding geneeskunde aan de KUL te Leuven in 1997.

Na de algemene opleidingsjaren chirurgie in Oostende (2j) en Antwerpen (1j) werd de specifieke plastische opleiding verdergezet in de KUL te Leuven en de ULG te Luik, om in 2003 af te studeren en door het RIZIV erkend te worden als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief Chirurg.

Gelet op zijn gebetenheid en fascinatie door het vak, volgde er nog een bijkomende opleiding aan het wereldbekende Canniesburn Hospital te Glasgow olv Dr D. Soutar, en werd hij gedurende 6 maanden Fellow van Dr. Daniel Marchac te Parijs, één van de iconen in de esthetische gelaatschirurgie.

In 2005 behaalde hij zijn doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de ULG (Ph.D.).

Dr. Verhelle startte in 2005 in het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) te Genk, waar hij samen met Dr. Van den hof de plastische dienst en het reconstructieve deel van de borstkliniek uitbouwde.

In 2013 werd een nieuw team (Surplus) opgestart met Dr. Van Genechten en Dr. Vanoorbeek in Antwerpen met het Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk als basis.

Hieruit volgde in 2022 het ontstaan van Surplus Clinic, een nieuwe praktijk, inclusief een state of the art operatiekwartier, waar alle esthetische ingrepen uitgevoerd worden in een aangename, warme en professionele omgeving.

Bij Dr. Verhelle kan u terecht voor algemene plastische ingrepen en in het bijzonder de reconstructieve en esthetische behandelingen van borst en gelaat. Daarnaast is hij zeer ervaren in niet-invasieve behandelingen in het gelaat met spierverlammers en opvulmiddelen. Hij werkt voornamelijk in Antwerpen, maar biedt ook raadplegingen aan in Helchteren en Nijlen en blijft als consulent verbonden aan het ZOL gedurende 1 dag per week.

Diploma's
1997
Algemene Geneeskunde, KU Leuven
2003
Plastische Chirurgie, KU Leuven en ULG Liège
2003
Erkenning RIZIV als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief Chirurg
2005
Doctoraat Medische Wetenschappen aan de ULG Liège (Ph.D.).
Ervaring
2005

Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) te Genk, uitbouw van plastische dienst en het reconstructieve deel van de borstkliniek samen met Dr. Van den hof

Privé praktijk te Helchteren

2013

Surplus werd opgestart met Dr. Van Genechten en Dr. Vanoorbeek in Antwerpen met het Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk als basis.

2022

Surplus Clinic, een nieuwe praktijk, inclusief een state of the art operatiekwartier, waar alle esthetische ingrepen uitgevoerd worden in een aangename, warme en professionele omgeving.

Dr. Jo Vanoorbeek

Dr. Jo Vanoorbeek is afkomstig van Mol en behaalde zijn diploma Algemene Geneeskunde in 1996 aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Hij specialiseerde zich eerst verder tot algemeen chirurg en daarna tot plastisch chirurg: 2 jaar in het Centre Hospitalier Universitaire te Luik en 2 jaar in het Universitair Ziekenhuis te Gent. Hij werd in 2006 door het RIZIV erkend als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief Chirurg.

Dr. Vanoorbeek werkt als diensthoofd in het Sint Augustinus ziekenhuis te Wilrijk. Naast borstreconstructies voert hij ook het hele gamma van esthetische ingrepen uit. Sinds november 2008 is hij eveneens verbonden aan Da Vinci Clinic te Beerse als Plastisch Chirurg.

Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Heelkunde, van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery en The European Society of Breast Cancer Specialists. Door zich regelmatig bij te scholen heeft hij de titel van ‘geaccrediteerd arts’ waardoor u van het ziekenfonds meer terugtrekt. U kan ook bij Dr. Vanoorbeek terecht op de raadpleging in Brasschaat.

Diploma's
1996
Algemene Geneeskunde, KU Leuven
1998
Algemene Chirurgie, CHU Liège
2000
Plastische Chirurgie, UZ Gent
2006
Erkenning RIZIV als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief Chirurg
Ervaring

Diensthoofd in het Sint Augustinus ziekenhuis te Wilrijk

Sinds 1998

Plastisch chirurg, Da Vinci Clinic te Beerse

Dr Klara Caers

Dr. Klara Caers is afkomstig uit Geel en studeerde in 2014 af met onderscheiding aan de faculteit Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hierna vervolgde zij gedurende 6 jaar haar opleiding tot plastisch chirurg in Duitsland. In 2022 werd zij in België erkend als plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg.

U kan bij Dr. Caers terecht voor algemene plastische chirurgie en esthetische behandelingen zoals spierontspanners, fillers, peelings en lasertherapie. Verder legt zij toe op borstchirurgie en de operatieve therapie van huidletsels.

Door op regelmatige basis nationale en internationale congressen en workshops bij te wonen, is Dr. Caers steeds op de hoogte van de nieuwste technologieën. Zo is zij tevens geaccrediteerd, en krijg u een verhoogde terugbetaling van het ziekenfonds.

Dr. Caers is sinds 2022 verbonden aan het Sint Augustinus ziekenhuis in Wilrijk. Verder kan u bij haar terecht op de raadpleging in Antwerpen, Helchteren en Nijlen.

Diploma's
2014
Onderscheiding Algemene Geneeskunde, KU Leuven
2020
Plastische chirurgie, Duitsland
2022
Erkenning RIZIV als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief Chirurg
Ervaring
Sinds 2022

Sint Augustinus ziekenhuis, Wilrijk

Dr. Franz Van Genechten

Dr. Van Genechten studeerde aan de katholieke universiteit Leuven en voltooide zijn opleiding tot plastisch chirurg in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Dr. Van Genechten is sinds 1983 actief in het Sint Augustinus-ziekenhuis te Wilrijk en bouwde een grote praktijk voor plastische chirurgie uit in de Jan Van Rijswijcklaan te Antwerpen.

Dr. Van Genechten is auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties en schreef mee aan meerdere boeken over plastische chirurgie. Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en reconstructieve chirurgie.

Dr. Van Genechten biedt alle esthetische ingrepen aan.

Diploma's
Algemene Geneeskunde, KU Leuven
Plastische chirurgie, VK en Frankrijk
Ervaring
Sinds 1983

Sint Augustinus-ziekenhuis, Wilrijk

Uitbouw van praktijk voor plastische chirurgie, Antwerpen

Auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties

Lid van de Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en reconstructieve chirurgie.

Vind de behandeling die best bij jou past 

Heeft u een specifieke wens? Of heeft u graag een professioneel en gepersonaliseerd advies? Maak dan een afspraak.