Buikwandcorrectie
behandelingen / Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie

Heb je overtollige huid rond je buik? Of is de vorm van je buik veranderd na een zwangerschap of extreem gewichtsverlies? Dan kan je via een buikwandcorrectie het overschot aan huid en vet laten verwijderen. Afhankelijk van de kwaliteit van de huid en lokale vetopstapeling, kan je de ingreep bovendien combineren met een liposuctie. Ook je navel wordt opnieuw gepositioneerd op de oorspronkelijke hoogte.

De ingreep gebeurt onder algemene narcose en laat een lang, fijn litteken na onderaan de buik en rondom de navel. Gemiddeld blijf je twee tot drie dagen in het ziekenhuis voor opvolging.

praktisch
Duur ingreep
2 uur
Verdoving
algemene verdoving
Pijn
4/10
Hersteltijd
2 weken
Littekens
onderaan de buik en rondom de navel
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.