behandelingen / Liposuctie
Liposuctie

Heb je last van plaatselijke vetophoping? Zoals ter hoogte van je hals, buik, armen, benen, heupen of rug? Dan kan je dat overtollige vet laten wegzuigen door middel van een liposuctie. Eerst maakt de chirurg ter plaatse kleine incisies. Vervolgens wordt het vet via fijne buisjes verwijderd. De technologieën bij liposuctie zijn de laatste decennia sterk geëvolueerd. In onze praktijk passen we de nieuwste technieken toe.

Afhankelijk van de locatie en de grootte van de zone, gebeurt de ingreep onder lokale verdoving of algemene narcose. Het verwijderde vet kunnen we gebruiken om elders in je lichaam in te spuiten. Een liposuctie is trouwens geen methode om te vermageren of overtollige huid te behandelen. Merken we tijdens het eerste klinische onderzoek dat er ook bijkomende huidoverschot is, dan is een liposuctie alleen niet voldoende.

Het is niet ongewoon dat na de ingreep enkele blauwe plekken ontstaan. De eerste vier tot zes weken draag je best een compressiepanty. Die geeft extra steun, waardoor de huid zich goed kan terugtrekken.

praktisch
Duur ingreep
1 uur
Verdoving
lokale of algemene verdoving
Pijn
5/10
Hersteltijd
2 weken
Littekens
lokaal
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.