Collageen behandeling
behandelingen / Collageen behandeling
Collageen behandeling
  1. Collageenbehandeling

Met een injecteerbare collageenbehandeling kunnen we een huidversteviging en volumeherstel van het gelaat bereiken. De collageen-voorloper zal door het lichaam omgezet worden naar collageen zodat de resultaten na ongeveer 6 weken zichtbaar zijn.  Afhankelijk van de leeftijd en de huidkwaliteit wordt een eventueel 2e of 3e behandelingen aangeraden met telkens een interval van 6 weken. Het effect houdt 2 tot 3 jaar aan, hierna wordt een jaarlijkse éénmalige opfris-behandeling aangeraden.

De zones die behandeld kunnen worden ter hoogte van zijn de volgende:

  • Volumeverlies ter hoogte van de slapen
  • Verbeteren van fijne rimpeltjes op de wangen
  • Verstrakken van de kaakcontour
  • Opvullen van de diepere neus-lippen-plooien

2.   Pigmentvlekken (handen)

Bij het verouderen kunnen er zich op het gelaat en op de handrug pigmentvlekken, ofwel ouderdomsvlekken, vormen. Een laserbehandeling kan deze vlekken doen oplichten. Soms zijn meerdere sessies nodig.

praktisch
Duur ingreep
20-40 minuten
Verdoving
Geen
Pijn
4/10
Hersteltijd
2-3 dagen
Littekens
Geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.