behandelingen / Peeling
Peeling

Peelings bevatten zuren die een licht of sterk ‘afschurend’ effect hebben op je huid. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid. Er bestaan drie verschillende categorieën: oppervlakkige, medium en diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings bestaan uit fruitzuren en maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze een doeltreffende behandeling tegen acne en mee-eters. Dergelijke peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en doen je huid mooi stralen.

Als je je huid echt wil verbeteren of verjongen, dan zijn medium peelings effectiever. Ze bevatten meestal trichloorazijnzuur en dringen dieper door in de huidlaag. Van een medium peeling vervel je na drie tot vijf dagen.

Als je huid diepe rimpels vertoont en veel schade heeft geleden door bijvoorbeeld zon of roken, dan kan een diepe peel je huid ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid.

Omdat diepe rimpels vaak lokaal voorkomen, bijvoorbeeld op de bovenlip en rondom de ogen, kan een diepe peeling ook op kleine, deelgebieden worden uitgevoerd. De rest van het gezicht wordt dan met een medium peel uitgevoerd. Op die manier voelt een diepe peeling minder ingrijpend aan.

praktisch
Duur ingreep
45 minuten
Verdoving
geen
Pijn
3/10
Hersteltijd
2 weken
Resultaat
2 weken
Littekens
geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.