behandelingen / Filler
Filler

Fillers werken op een andere manier dan spierontspanners. Ze vullen groeven op die ontstaan zijn door de zwaartekracht, huidbeschadiging of veelvuldige spiercontracties. In onze praktijk gebruiken we voornamelijk fillers die bestaan uit hyaloronzuur, een lichaamseigen product, dat na enkele maanden weer afgebroken wordt.

Fillers worden voornamelijk gebruikt ter hoogte van de nasolabiale plooi (de lijn tussen neus en mondhoek), rokerslijntjes rond de mond en rimpeltjes ter hoogte van de kaken. Daarnaast worden ze gebruikt om lippen te vergroten en correcties aan te brengen ter hoogte van de neus en de traangoot onder de ogen. Voor een lipvergroting worden de lippen soms verdoofd met een verdovende zalf om de behandeling minder pijnlijk te maken.

Het effect is onmiddellijk zichtbaar. Na de behandeling kan je je activiteiten meteen verderzetten. Hyaluronzuur trekt nog wat vocht aan in de eerstvolgende dagen na de behandeling. Na een vijftal dagen is het effect doorgaans optimaal. Een lip kan na de ingreep een twee- tot drietal dagen gezwollen zijn.

Afhankelijk van de behandelde zone blijft het hyaluronzuur acht tot vijftien maanden aanwezig. Tijdelijke blauwe plekjes ter hoogte van de injectieplaats zijn de meest voorkomende nevenwerking. Andere eventuele nevenwerkingen zoals infecties, acne-achtige uitslag, allergische reacties en verhardingen zijn eerder zeldzaam. Aangezien het gaat om een niet permanent vulmiddel van natuurlijke oorsprong zijn de genoemde complicaties behandelbaar of verdwijnen ze vanzelf na enkele weken tot maanden.

praktisch
Duur ingreep
30 minuten
Verdoving
lokale verdoving in de filler
Pijn
2/10
Hersteltijd
3 dagen
Resultaat
direct tot 1 maand
Littekens
geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.