PRP Haartherapie
behandelingen / PRP Haartherapie
PRP Haartherapie

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval of dunner wordend haar. Hoe eerder je begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van je haar. PRP en mesotherapie kunnen hierbij een effectieve rol spelen. Plaatjesrijk plasma, is geheel lichaamseigen en gebeurt via een bloedname. We nemen een beetje bloed bij je af dat we vervolgens centrifugeren. Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. Deze bloedplaatjes zijn rijk aan lichaamseigen groeifactoren. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren en overleven door de voeding die ze krijgen. Door de haarzakjes te voeden met PRP, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. PRP kan worden gebruikt bij dunner wordend haar. De behandeling is ook geschikt om de haargroei te stimuleren na een haartransplantatie. Het is geen behandeling die nieuwe haargroei creëert.

Het PRP wordt door middel van hele kleine injecties in de hoofdhuid gebracht. In de meeste gevallen adviseren we vier opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal twee weken. Je start met een kuur van vier behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van vier behandelingen jaarlijks of tweejaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend. Je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden.

praktisch
Duur ingreep
1 uur
Verdoving
geen
Pijn
4/10
Hersteltijd
1 week
Littekens
geen
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.