Bovenste ooglidcorrectie
behandelingen / Bovenste ooglidcorrectie
Bovenste ooglidcorrectie

In de dagelijkse omgang hebben we voortdurend oogcontact met anderen.

Ogen zijn zeer gevoelig voor de gevolgen van de zwaartekracht en vochtophoping. Het zijn dan ook de ogen waar veroudering van ons gelaat het eerst opvalt.  Door verlies van elasticiteit van de weefsels krijgen onze ogen al vlug een ‘vermoeide blik’.  We hebben een goede nachtrust gehad en voelen ons uitgeslapen, maar toch toont de spiegel ons “vermoeide ogen”.

 

Ter hoogte van de bovenste oogleden doet zich meestal een verslapping van de huid voor. Hierdoor gaat het ooglid echt uithangen, soms zelfs tot aan de oogbol. Ook is er meestal wat zwelling doordat het vet van de oogkas bij het verouderen geleidelijk naar buiten gaat puilen. Een bovenste ooglidcorrectie verstevigt dit uitpuilende vet en verwijdert eveneens het teveel aan huid zodat uw oogleden terug strak staan, zoals ze vroeger waren.

 

De ingreep gebeurt in lokale verdoving. Bij de bovenste oogleden valt het littekentje precies in de ooglidplooi en is achteraf niet meer zichtbaar. Na de ingreep bent u ongeveer een weekje geremd in uw normale sociale activiteiten. De meeste zwelling is al verdwenen na 3 à 4 dagen. Vaak is er een wat blauwe verkleuring door onvermijdelijke bloeduitstortingen. Deze zal naar beneden zakken en verkleuren naar groen en geel. Na 7 dagen kunnen de draadjes en steristrips verwijderd worden.  Vanaf dan kan men met make-up de gevolgen van de operatie verdoezelen.

praktisch
Duur ingreep
1u
Verdoving
lokale verdoving
Pijn
1/10
Hersteltijd
1-2 weken
Littekens
in de plooi achterin het ooglid
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.