behandelingen / Liplift
Liplift

Tijdens een liplift wordt de afstand tussen de onderkant van je neus en de bovenkant van je lip chirurgisch ingekort. We voeren de ingreep zowel onder lokale als algemene verdoving uit.

Het litteken ligt hier onopvallend aan de onderrand van de neus. Door de ingreep wordt het lippenrood meer zichtbaar. Je kan de ingreep combineren met een vergroting van de lip door middel van hayloronzuur.

praktisch
Duur ingreep
1u
Verdoving
algemene verdoving
Pijn
2/10
Hersteltijd
1 week
Resultaat
direct
Littekens
onderrand van de neus
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.